1. Sütőtök formájú keksz dekorálása
Ehhez a kekszhez alapvetően narancssárga és zöld színű mázra lesz szükségünk. A legnagyobb trükk ez esetben az, hogy képzeletben, vagy akár egy ehető nyomot hagyó jelölővel osszuk háromfelé a tök formáját, majd először a két szélső harmadot fedjük be szépen a mázzal, s legutolsónak a középsőt. Jó, ha vastagabban visszük fel a mázat, hiszen az egyes rétegek közötti térbeli különbség miatt lesz érdekes a dekoráció. A szárat természetesen tetszés szerint színezhetjük barnásra vagy zöldre is.
2. Őszi falevél kekszek
Egy szép formájú süteménykiszűró már önmagában is csodás eredményekhez segíthet hozzá, ha viszont még a mázzal is kiemeljük a keksz jellegzetességeit, az eredmény még lenyűgözőbb lehet. Az őszi leveles kekszdekornál érdemes legalább három különböző, de egymáshoz hasonló árnyalattal dolgozni. (A zöld-piros, illetve sárga és kékes zöld párosításokat mindenképpen kerüljük, mert ahol összemosódnak, szürkés, „koszos barnás”, maszatos színhatást kelthetnek.) Kívülről kezdve vigyünk fel először egy vastag kontúrt az egyik színnel, majd ezt kövesse egy középső, s végül egy belső réteg. Ezután hurkapálcával húzogassuk egybe kissé a rétegeket, akár a levél mintázatának megfelelően.
3. Cuki, rókás keksz
Nagyon aranyos kis kekszeket készíthetünk egy szép rókás kiszúró segítségével. A díszítésnél fontos, hogy az egyes színek helyét előre jól meghatározzuk, és akár jelöljük is, majd mindig egyszerre egy színű mázat vigyünk csak fel. Nyilván, ahol szemek, orr kell, ott meg kell várni az alatta lévő réteg száradását is, nehogy összefolyjanak.