hirdetés
Életmód

Mennyei epres finomság könnyedén: leveles batyu

hirdetés
Megérkezett sok helyre már a magyar eper is, ilyenkor pedig, ha esetleg önmagában már picit kezdene megszokottá válni az ízletes gyümölcs, akár valamilyen új desszertet is kipróbálhatunk vele.
Eper
Az eperből csodálatos desszertek is készülhetnek (Forrás: pixabay.com / Pezibear)
hirdetés

Az alább egy rendkívül finom, de legalább ilyen egyszerű és gyors epres-leveles batyu receptjét mutatjuk be, amelyet érdemes lehet kipróbálniuk mindazoknak, akik szeretik a roppanós külsejű, belül puha, friss leveles tésztás sütiket.

Hozzávalók:

hirdetés
  • 270 gramm leveles tészta
  • 120 gramm krémsajt
  • 50 gramm cukor
  • 230 gramm friss, felszeletelt eper
  • Egy kiskanál vanília kivonat
  • Egy kisebb tojás a tészta lekenéséhez
  • 1 evőkanál cukor, ugyancsak a sütemény tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, illetve béleljünk egy tepsit sütőpapírral.
  2. Egy kisebb tálban kissé verjük fel a krémsajtot robotgép segítségével, s adjuk hozzá a cukrot és a vaníliát is, majd keverjük el ezeket. 
  3. A kinyújtott leveles tésztát helyezzük az előkészített tepsire, és gyorsan – hogy ne olvadjon egészen ki a tészta – rajzoljunk egy téglalapot a tészta közepére, majd vágjuk be a négyzet széleiig a tészta külső részét. A sarkokat távolítsuk el.
  4. Kenjük a krémsajtos tölteléket a tészta közepére (ahová a téglalapot rajzoltuk), majd erre helyezzük rá az eperszeleteket. 
  5. Hajtogassuk végig a tésztát, hogy befedjük vele az epreket és a krémsajtos tölteléket. A két szélső oldalnál felváltva hajtogassuk s tésztacsíkokat. 
  6. Kenjük le a sütemény tetejét tojással, majd szórjuk meg kristálycukorral, és már mehet is a sütőbe, ahol 25-30 perc alatt készre sül. 
  7. Ha a tészta már szép aranybarna, vegyük ki a süteményt, és egy rácson hagyjuk lehűlni, mielőtt tálalnánk. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019