Hozzávalók (Egy kb. 20 centis tortaformához)
Tészta:
- 2 csésze finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- Fél teáskanál só
- Fél teáskanál szódabikarbóna
- Fél csésze növényi olaj
- Háromnegyed csésze cukor
- Egy csésze görögjoghurt
- Fél csésze író
- Egy teáskanál vanília kivonat
- Egy teáskanál ételecet
- 400 gramm vegyes gyümölcs kb. egy evőkanál lisztbe forgatva
Morzsa a tetejére:
- 3 evőkanál cukor
- Negyed csésze liszt
- Másfél evőkanál olaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő 180 fokra a sütőt, s vajazzunk ki egy 20 centiméteres, sütőpapírral bélelt formát.
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
- Egy nagy tálban előbb a cukrot és az olajat keverjük össze, majd adjuk hozzá – keverés mellett – a joghurtot, az írót, az ecetet és a vaníliát is. Fokozatosan dolgozzuk ehhez hozzá a lisztes keveréket, de ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl.
- Egy tálban forgassuk meg a lisztben a gyümölcsöket, majd óvatosan forgassuk őket a tésztába.
- A sütemény tetejére a morzsa elkészítéséhez egy közepes méretű tálban keverjük össze a cukrot a liszttel és az olajjal, majd helyezzük ezt a sütemény tetejére.
- Süssük az egészet 50-60 percig, s tűpróbával mehetünk biztosra, hogy jól megsült-e.