Sokan ugyan csak édességként tekintenek a muffinokra, azonban valójában sós változatai is vannak – de legalábbis sós finomságok is készülhetnek a muffinformában.
A tavasz beköszöntével a friss zöldségeket is bátran használhatjuk a húsmentes, sós eledelekbe, így a frittatákba, sós muffinokba is – ezúttal pedig éppen a spenót lesz a főszereplő.
Hozzávalók:
- Két db közepes tojás
- 150 ml tej
- 75 gramm olvasztott vaj
- 150 gramm reszelt cheddar sajt
- 1 zöldhagyma apróra vágva
- 75 gramm friss „bébispenót”
- Fél piros kaliforniai paprika, felkockázva
- 250 gramm liszt
- Fél csomag sütőpor
- Egy zöldségízű leveskocka fele elmorzsolva
- Só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Béleljük muffinpapírokkal a muffinformát, illetve melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Keverjük össze először a nedves összetevőket egy nagyobb tálban – vagyis a tejet, olvasztott vajat és a tojásokat.
- Egy másik tálban a lisztet, sót, borsot és sütőport keverjük el.
- A tojásos masszában keverjük el a maradék összetevőket, majd a sütőporos lisztet is.
- Süssük a muffinokat kb. 20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
(A borítókép forrása: Flickr / Mike McCune - https://www.flickr.com/photos/mccun934/3408623770, CC BY 2.0 )