hirdetés
Életmód

Ezek az ételek sokat segítenek a szervezet hidratálásában

Itt a kánikula, így érdemes különös figyelmet fordítani arra, hogy eléggé hidratált-e a szervezetünk. A megfelelő folyadékfogyasztás mellett azonban bizonyos ételek is nagy segítségünkre lehetnek ebben.

Ezek az ételek sokat segítenek a szervezet hidratálásában
hirdetés

Alább olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtöttünk össze, amelyeket bátran lehet enni a hőségben, hiszen támogatják a szervezet kellő hidratáltságát, és megóvnak a kiszáradástól a kellő folyadékbevitel kiegészítéseként.

1. Uborka

Szendvicsben, uborkasalátának elkészítve, de akár még magában is kellemes csemege a kígyóuborka, amely a maga 96,7 százalék körüli víztartalmával kétségkívül nagy segítséget jelent a nyári melegben. Ráadásul némi foszfor, magnézium és egy kevés kalcium is található benne.

2. Jégsaláta

hirdetés

A jégsaláta is kedvelt alapanyag a konyhában, hiszen akár egy finom salátához, akár egy ízletes szendvicshez választjuk, biztosan karakteresebb ízélményben részesülünk, mintha fejes salátát választanánk. Mivel a víztartalma 95,6 százalékos (ami természetesen a növény frissességétől is függ), kiváló eledel a nyári napokon. Ráadásul rengeteg rost, A- és K-vitamin, továbbá cink és kálium is található benne, így általánosságban egészségünket is javíthatja a fogyasztása.

3. Paradicsom

A finom, érett paradicsomot aligha kell bárkinek külön ajánlani, hiszen a zamata számos ételben, de magában fogyasztva is páratlan. C-vitamin, K-vitain, folát és kálium is akad benne, és persze antioxidánsokban is bővelkedik. A kánikulában pedig 94,5 százalékos víztartalma miatt lehet nagy segítségünkre.

4. Cukkini

Kedvelt zöldség a cukkini is, amely mangánt, káliumot, A-, C- és K-vitamint is tartalmaz, s luteintartalma miatt akár a szemünk egészségének is jót tehet. Nyers állapotban 93 százalék körüli a friss cukkini víztartalma, amiből feldolgozás során ugyan veszíthet, de talán még úgy is érdemes beiktatni nyáron a menübe.

5. Görögdinnye

Július közepe-vége felé általában már a magyar dinnye is megjelenik, de előtte is akadnak a boltokban, piacokon egészen ízletes példányok. Nemcsak C-, A- és B-vitamin tartalma miatt érdemes engedni a kísértésnek, és befalni egy jó adaggal, hanem azért is, mert a nagy melegben 91-92 százalékos víztartalmával biztosítja, hogy elegendő folyadék jusson a szervezetünkbe.

(A borítókép forrása: pixabay.com)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés