Hozzávalók:
- 1 piros, 1 sárga és 1 zöld kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1 fej hagyma felkockázva
- Fél teáskanál chilipor
- Só, ízlés szerint
- 1 evőkanál olaj
- 15 mini tortilla lap
A csirke pácolásához:
550 gramm csirkemellfilé, csíkokra vágva
- 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágva
- 2 evőkanál olivaolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- Fél teáskanál chilipor
- Fél teáskanál pirospaprika
- Fél teáskanál só
- Fél teáskanál fokhagymapor
- Fél teáskanál köménymag
- Egy evőkanál limelé
A tálaláshoz sajtot, tejfölt használhatunk
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a csirke pácolásához szükséges összetevőket, majd helyezzük ebbe a csirkemell-csíkokat, és hűtőben hagyjuk fél-egy órán át pácolódni.
- Egy serpenyőben kevés olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a sót és a chiliport, illetve a paprikákat, és 6-7 percig kevergetés mellett süssük őket tovább.
- Egy másik serpenyőben süssük készre a csirkecsíkokat, majd további egy-két percig süssük együtt a paprikát a csirkével.
- A tortillákba töltve tálaljuk az ételt melegen, akár sajttal vagy tejföllel kínálva.